Doos voor Thuis

Vorige Artikel 94 van 94 Volgende

Doos voor Thuis - Italiaanse krachtpatsers

€ 110,00 (inclusief btw)
Voorraad 10 stuks

E. Hemingway beschrijft de Valpolicella wijn als volgt : ‘leggero, secco, rosso e cordiale come la casa di un fratello con cui si va daccordo’.

De Valpolicella is een zeer uitgestrekte zone, gelegen ten noordwesten van Verona. Het landschap is heuvelachtig en wordt doorsneden door vier kleine riviertjes, die hun bron vinden in de Monte Lessini en zodoende ontstaan er vier valleien. De wijngaarden zijn aangebracht op de zachte flanken van de heuvels en zijn in het algemeen zuidwest gericht.  De ondergrond is rijk aan kalk, slijk en stenen. De Valpolicella is één van de eerste zones in Italië die de benaming DOC bekomt en dit in 1968. Het historische gebied van de Valpolicella Classico bestaat uit de gemeenten van Domegliara, San Ambrogio, Fumane, Marano, Negrar, San Pietro in Cariano en Pedemonte. In de Veneto is de Valpolicella de tweede grootste wijnproducent na de Soave. Het reglement schrijft dat de opbrengst druif per hectare, maximum 120 kwintalen mag bedragen.

AZIENDA PIETRO ZARDINI
De 'Cantina Zardini' is het eindresultaat van een continue evolutie die verre en diepe wortels heeft in het grondgebied van de Valpolicella. De oorsprong gaat terug tot begin 1800 met Leonardo Zardini, grondlegger van de 'Azienda Zardini' in het hartje van de Valopolicella Classica, te San Pietro in Cariano. Na een opeenvolging van generaties en zwaar arbeid in de wijngaarden, groeit de kleine azienda agricola aan belang en kwaliteit. De hedendaagse zaakvoerder en wijnbouwer Pietro Junior (vijfde generatie) is erg met zijn verleden verbonden, een waardevolle bagage.  De basis van zijn kennis en kunde.  Zoals Pietro Junior zelf vertelt : mijn wijn is een exaltatie van aroma's, traditionele en nieuwe smaken ontwikkelen, het verleden vooruit in de toekomst… een wijn gemaakt met liefde en passie.

Tutto ciò è il mondo del mio vino, questo significa #garantitodapietrozardini. De 'Azienda Zardini' heeft omwille van haar kwaliteitswijnen, tal van medailles en prijzen gewonnen.

Specificatie Omschrijving
Kleur Rood
Land Italië
Inhoud (in liters) 0,75 liter
© 2021 - 2022 Wijnhoeve Heeze | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.