Topper!

Vorige Artikel 5 van 9 Volgende

Duzsi Tamas Cabernet Franc

€ 42,50 (inclusief btw)

Al jaren de ongekroonde koning van de rosé met telkens geweldige mono cépage rosés! Met heel af en toe iets heel bijzonders...

Deze rosé is er één van de buiten categorie! Gemaakt van mijn favoriete druif, de Cabernet Franc, is deze rosé gemaakt ter ere van het 25-jarig jubileum van de kelder. Met deze wijn willen we de traditie voortzetten die we al eerder zijn begonnen met onze basis- en premium roséwijnen, namelijk om de algemene stereotypen en opvattingen over rosé wijnen te veranderen. Wij zijn van mening dat een rosé minstens zo complex en een geweldige wijn kan zijn als geweldige witte en rode wijnen. Aangezien rosé het type wijn is dat wij als onze belangrijkste beschouwen, willen we het aanzien van rosé zoveel mogelijk verhogen. Voor deze specifieke wijn hebben we de druiven in de laatste dagen van oktober 2017 geoogst. Enkele weken voor de periode met lagere temperaturen en regen, verscheen botrytis cinerea en kregen we edelrot op de cabernet franc. Toen het weer vervolgens weer goed en warmer werd, droogden deze druiven zodat we konden oogsten. De trossen zaten vol met aszú-achtige druiven zodat we dat ook terugvinden in de wijn.

Het resultaat is een zeer dikke wijn met kenmerken van grote rode cabernets. We hebben ze laten rijpen in nieuwe, medium getoaste houten vaten van 300 liter, een groot deel voor ruim 8 maanden en vervolgens een klein deel gedurende nog eens 9 maanden. Vol, rijk, gastronomisch, een feest om alleen of met vrienden te drinken. Deze rosé is dermate vol en rijk dat je er een heerlijk gerecht naast kunt zetten, denk daarbij aan via, schelp- en schaaldieren maar ook lichte vlees soorten.

Specificatie Omschrijving
Kleur Rosé
Jaar 2017
Land Hongarije
Druivensoort Cabernet Franc
Smaakprofiel Robuust en vol
Alcohol % 16
Inhoud (in liters) 0,75 liter
© 2021 Wijnhoeve Heeze | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.