Vorige Artikel 41 van 94 Volgende

Bouchon Granito

€ 29,95 (inclusief btw)

Wijnhuis Bouchon Family Wines is een pionier van het bottelen van het echte Chili. Dit familiebedrijf, inmiddels de 4e generatie, specialiseert zich in druivenrassen die vervlochten zijn met de historie van Chili, zoals Carignan, País en Sémillon. Bouchon maakt wijnen in de droge Maule Valley, waar zeer oude wijnstokken staan. Bouchon biedt ook een uitstekende Reserva-lijn van gangbare, internationaal bekende druivenrassen met het karakter van Maule Valley.

De druiven komen uit de wijngaard Block 1 in Batuco, 30 kilometer van de Pacific-oceaan, die koude zeewind aanvoert. De wijngaarden liggen op 187 meter hoogte boven zeeniveau. De wijnstokken zijn zo'n 70 jaar oud. De bodem bevat veel verweerd graniet en weinig zand. De druiven worden met de hand geplukt.

De druiven worden in hele trossen verticaal geperst. De druiven vergisten in vaten van Frans eikenhout gedurende 10 dagen op een gecontroleerde temperatuur van 15-18 graden Celcius. Vervolgens rijpt de wijn 12 maanden in vaten van Frans eikenhout. De wijn wordt niet geklaard en niet gefilterd.

Specificatie Omschrijving
Kleur Rood
Land Chili
Druivensoort Carmenere
Smaakprofiel Fruitig en aards
Alcohol % 13,5
Inhoud (in liters) 0,75 liter
© 2021 - 2022 Wijnhoeve Heeze | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.