Vorige Artikel 21 van 56 Volgende

Nederlandse wijn

Wat is mooier dan de Nederlandse asperge traditie te combineren met Nederlandse wijn. De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve. Op de Apostelhoeve, één van Limburgs mooiste plekjes bovenop de Louwberg, troont Nederlands oudste en een van de grootste wijndomeinen van Nederland.

Wij bij de Wijnhoeve hebben de keuze gemaakt om de Apostelhoeve Cuvée XII die gemaakt is van  Müller-Thurgau, Auxerrois en Pinot Gris in ons assortiment op te nemen, omdat het een fantastisch glas wijn is van Nederlandse bodem. Alles klopt aan deze wijn, complexiteit,  frisheid, mineraliteit.  En daarbij is de Apostelhoeve Cuvée XII is een super combinatie met witte asperges.

De wijn heeft een brede geur met zowel exotisch fruit als ook wit en rood fruit. Daarnaast kent deze wijn ook kenmerkende florale toetsen. In zijn smaak een brede beleving met concentratie, lengte en mooie mineralen. Deze wijn laat zicht gastronomisch breed inzetten. Hou je niet van asperges dan kun je de wijn ook makkelijk inzetten bij visgerechten, salades, risotto, pasta’s, kalfsvlees en kazen.

© 2021 - 2023 Wijnhoeve Heeze | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.