Witte wijn

Levendig & fris
Kent je de uitdrukking stuivend fris? Die slaat op de jonge, strakke wijnen uit dit smaakprofiel. Helder van kleur met frisse en fruitige geuren en smaken. 

Druiven: de bekendste druiven zijn Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner. 
Wijn & spijs: heerlijk om te drinken in goed gezelschap en in combinatie met een frisse salade, gerookte zalm of asperges. 

Bekijk de levendig & fris wijnen. 

Soepel & rond
Vol, intens en rijk wit zonder te veel zuren. Prachtig goudkleurig met een zwoel en zacht mondgevoel. Meestal houtgerijpt. 

Druiven: gemaakt van druiven als Chardonnay, Viognier of Sémillon. 
Wijn & spijs: deze witte wijnen combineren perfect met tal van gerechten. Van heilbot, zeeduivel en zeewolf tot kalkoen, entrecote en biefstuk. 

Bekijk de soepel & rond wijnen

Vol & krachtig
Vol, kruidig en rijk. Deze witte wijnen zijn intens en rijk van geur en smaak dankzij de aroma's van tropisch fruit. Weelderig romig met een vleugje rokerigheid en houttonen. 

Druiven: gemaakt van bijvoorbeeld Chardonnay, Riesling, Gewürztraminer en Viognier. 
Wijn & spijs: deze rijke wijnen vragen om rijke gerechten. Denk aan in boter gebakken tong, kreeft en tarbot. Ook heerlijk bij kalfsoester met een rijke saus of volle kazen als brie en beaufort.

Bekijk de vol & krachtig wijnen

Zacht & zoet
Volle, zoete en zachte wijnen die trakteren op de rijke geuren van rijp fruit, honing en vanille. Zoete elegantie, verpakt in een strogele wijn met een gouden glans.
 

Druiven: gemaakt van druiven als Riesling en de Muskaatdruif (Muscat, Moscatel, Moscato). De meest bekende wijnen uit dit smaakprofiel zijn Gewürztraminer, blends met Sémillon, Trockenbeerenauslese en natuurlijk port. 
Wijn & spijs: heerlijk in combinatie met een dessert als chocolademousse, chocoladetaart en volle, rijke schimmelkazen. 

Bekijk de zacht & zoet wijnen. 

Sorteer op
Sorteer op
© 2021 - 2023 Wijnhoeve Heeze | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.