Gin

Let the evening beGIN!

Gin, momenteel helemaal hip en trendy bij zowel de jeugd als de 40+ plusser. Heerlijk in de zomer gemixet met ijs en garnering.

Wat deze drank zo populair maakt, is dat het aanbod aan gin zó ontzettend divers is. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van smaak. Doordat de basis alcohol een neutraal karakter heeft, moet deze op smaak worden gebracht en hiervoor gebruikt men uiteenlopende ingrediënten. De jeneverbes is hiervan de bekendste, maar ook korianderzaad, kardemom, limoen, kaneel en citroenschil zijn bekende soorten. Botanicals zijn afkomstig uit alle uithoeken van de wereld. Van Siciliaanse citroenen tot exotische specerijen uit Azië, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Waar wordt Gin gemaakt?

Gin komt niet uit een bepaald geografisch gebied. De eerste ginsoorten kwamen uit Londen; tegenwoordig wordt gin overal ter wereld geproduceerd. Zo is Spanje groot in ginproductie, maar ook in de Verenigde Staten, Schotland, Scandinavië en zelfs Nederland wordt gin geproduceerd. Verder is vastgelegd dat gin minstens 37,5% alcohol moet bevatten om het predicaat ‘gin’ te mogen dragen.

Verschillende soorten Gin

Er zijn 4 types gin:

London Dry Gin of Plymouth Dry Gin
Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, hoeft deze gin niet uit Londen te komen. Het gaat om de wijze waarop deze gin wordt gemaakt. Er wordt op de originele manier geproduceerd, waarbij 1 keer wordt gedistilleerd, tegelijk met de toevoeging van alle ingrediënten. Na dit proces wordt alleen nog water toegevoegd.

Distilled Gin
Distilled Gin doorloopt hetzelfde proces als London Dry Gin of Plymouth dry Gin, maar bij Distilled Gin worden op het eind nog extra ingrediënten toegevoegd. Deze soort kennen we als de oorspronkelijke ‘premium gins’, waarbij de gins nogmaals worden gedistilleerd met bijvoorbeeld sinaasappel of limoen, of specerijen. Ook bestaat de mogelijkheid tot infuseren met bijvoorbeeld rozenblaadjes of komkommer.

Compound Gin
Bij Compound Gin staat op het etiket staat alleen vermeld dat het een gin is. Veel gebruikt als huismerk van een supermarkt of slijter. Aan deze gins zijn smaken en of extracten toegevoegd, zonder dat deze zijn meegedistilleerd. Deze manier van productie is goedkoper.

Old Tom Gin
Deze soort wordt tegenwoordig wat meer geproduceerd vanwege de comeback van gin en cocktails met gin. Old Tom gin is veel zoeter dan de klassieke gin, en dus bij uitstek geschikt voor cocktails.

Ultra Premium Gin
Ultra Premium Gin is een zuiverder gin dan de 4 andere soorten. Ultra Premium gin is meerdere malen gedistilleerd, waardoor deze gin zuiverder is dan andere soorten gin.

Bekijk hier ons online assortiment aan fantastische gins. Veel plezier en smakelijk.

Sorteer op
 • Cape Fynbos Citrus edition
  Cape Fynbos Citrus edition

  Cape Fynbos Gin Citrus Edition is de nieuwste uitgave en bevat hetzelfde boeket botanicals uit de Fynbos-familie als de klassieke Cape Fynbos Gin.

  € 25,95
 • Cape Fynbos small batch handcrafted
  Cape Fynbos small batch handcrafted

  Fynbos Gin is een gedistilleerde gin die in kleine batches geproduceerd De gin wordt gemaakt met 33 plantaardige ingrediënten waaronder jeneverbes. De gin heeft viervoudig gedistilleerd in Copper Stills.

  € 25,95
 • Amazonian gin company
  Amazonian gin company

  De eerste ultra premium gin van de wereld, volledig gedistilleerd met vers fruit en plantaardige ingrediënten uit de Peruaanse Amazone. De smaak is aangenaam, extreem fris en exotisch. De afdronk is lang en laat een intense Amazon

  € 29,95
 • Brecon rose petal gin
  Brecon rose petal gin

  Bloemige tonen van rozenblaadjes met frisse tonen van aardbeien, frambozen en jeneverbes. Zoethout, grote engelwortel en kaneel geven kruidige tonen.

  € 29,95
 • Brecon rhubarb en cranberry gin
  Brecon rhubarb en cranberry gin

  Bloemige tonen van rozenblaadjes met frisse tonen van aardbeien, frambozen en jeneverbes. Zoethout, grote engelwortel en kaneel geven kruidige tonen.

  € 29,95
 • Christian Drouin Le gin
  Christian Drouin Le gin

  Franse gin op basis van meer dan 30 variëteiten appelen en 8 verschillende botanicals. Deze variant van "Le Gin" rijpte vervolgens een aantal maanden op oude calvados vaten.

  € 33,95
 • Christian Drouin Le Gin Carmina Small batch
  Christian Drouin Le Gin Carmina Small batch

  Christian Drouin Le Gin Carmina is een ongekende fruitsensatie die door de valklieden van Christian Drouin gecreëerd is.

  € 33,95
Sorteer op
© 2021 - 2022 Wijnhoeve Heeze | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.