Van den Beld wijnen

 


Franse wijn met een Hollands tintje 

Sinds 2002 zijn Michel en Erica van den Beld de trotse eigenaren van een wijndomein in Minzac. Een klein dorpje in de Dordogne, op een steenworp afstand van Saint-Emilion en Pomerol. Inmiddels produceren zij al bijna 15 jaar heerlijke wijnen, gemaakt met respect voor de natuur. 

Een aantal jaren geleden kwamen we elkaar tegen bij een proeverij van VandenBeld waar ik zelf aan deelnam en vonden elkaars verhalen zo boeiend. Michel heeft jarenlang een kaaswinkel gehad in Wageningen en heeft 18 jaar geleden besloten de zaak te verkopen en een wijndomein in Bergerac te kopen en wijn te gaan maken.

Ik ben jaren geleden uit de bouw gestapt en en in de wijn gedoken. Dan heb je al snel een leuke klik en een samenwerking is dan snel een feit. Zo zijn de wijnen van Michel en Erica bij mij in de winkel terrecht gekomen 

Wijngaard Domiane de la Rogère in Minzac

De wijngaard Domaine de la Rogère telt 20 hectare, aangeplant met diverse traditionele druivenrassen zoals Merlot, Cabernet Sauvignon, Muscadelle en Sauvignon Blanc. Hiervan wordt een breed scala aan wijnen gemaakt, die vallen onder de appellation Bergerac. Daarnaast worden er bubbels, dessertwijnen en cognac gemaakt in samenwerking met een gerenommeerd huis in de Charentes. 

Masterclasses Van den Beld wijnen
We houden twee keer per jaar een masterclass in onze zaak om de wijnen te laten proeven en beleven. 

 

Bekijk hier de selectie

Sorteer op
Sorteer op
© 2021 - 2023 Wijnhoeve Heeze | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.