« Sauvignon blanc uit Rioja»

Gepubliceerd op 09-07-2020

Nube de Leza García Rioja
Dit prachtige wijnhuis uit de Rioja is opgericht door Juan Leza Arenzana de grootvader van het familie. Hij startte rond de jaren '20 het wijnhuis wat is uitgegroeid tot een icoon. Het oude wijnhuis Bodegas Leza García is gevestigd in de Rioja Alta, een historische wijk van Rioja, bekend om de uitstekende kwaliteit van zijn wijnen. Door de jaren heen is er hard gewerkt in de wijngaarden en heeft het wijnhuis meer moderne middelen aangekocht om het wijn maak proces nog verder te verbeteren. Wel zonder af te wijken van oude tradities die belangrijk zijn bij het maken van zowel witte als rode wijnen uit de Rioja. De oude wijngaarden van de familie Leza García staan in de Najerilla-vallei, in het hart van de Rioja Alta waar de beste wijnen vandaan komen.

De oogst van de Sauvignon Blanc uit de Rioja
Ja als we zeggen dat we een Rioja in onze handen hebben denken we vaak aan krachtige rode wijnen. Maar er komen ook enkele pure en zuivere witte wijnen vandaan net als deze Nube de Leza García Sauvignon Blanc. De wijngaard voor de Sauvignon Blanc is niet groot maar de kwaliteit is meer dan uitstekend. Zo groeien de Sauvignon Blanc druiven op aan oude ranken die staan aangeplant in een rijke bodem structuur. Ook het klimaat speelt een belangrijke rol want de witte druif houdt nu eenmaal van koelte. Deze verkrijgt hij van de nacht temperatuur en de frisse wind die altijd door de wijngaarden waait. Zo behouden de druiven hun frisheid en dat proeven we terug in de smaak.

De beste Sauvignon Blanc wijn van Nube de Leza García
Zodra deze unieke fles open gaat ruiken we een krachtige en vooral stuivende geur van licht tropisch fruit, groene appel en wart groene kruiden zoals munt. Bij het inschenken zien we een heldere kleur met groene schittering waarbij er werkelijk waar een geuren explosie plaats vind. Zo noteerden wij passievruchten, groene kruiden, citrus schillen, groene appel en wat verse peren. Na de mooie geur nemen wij een slok van deze witte wijn en onze tong wordt geprikkeld met nuances van citrus fruit en grapefruit. Achter in de smaak veel tropisch fruit en een zuivere en lange afdronk die alles compleet maakt aan deze witte Nube de Leza García Rioja Sauvignon Blanc.

78D4294D-DC65-48FC-8CDA-AA775AB10F42-1594311266.jpeg